PIKNIK – GRILL MENU

Imprezy plenerowe to doskonały pomysł zarówno na firmowy piknik, rodzinną uroczystość czy festiwal. Posiadamy bogate doświadczenie w realizacji cateringu na świeżym powietrzu, zarówno w formie barbecue, punktów sprzedażowych na imprezach masowych, szwedzkich stołów i dań serwowanych. Współpraca z wiarygodnymi dostawcami oraz dostęp do najnowocześniejszego sprzętu cateringowego umożliwia nam sprawną i profesjonalną obsługę każdej imprezy, bez względu na miejsce oraz liczbę uczestników. Sprawdzone rozwiązania aranżacji przestrzeni pozwalają na uniezależnienie imprezy plenerowej od pogody i cieszenie się świeżym powietrzem.
Państwo wybierają miejsce, my robimy resztę. Spełniamy marzenia, rekomendujemy rozwiązania aranżacyjne, proponujemy menu dostosowane do miejsca, sytuacji i pory roku.

Mięsa:

  • Karkówka w korzennej marynacie z ziołami,
  • Skrzydełka kurczaka w sosie Barbecue,
  • fileciki z piersi kurczaka w miodowej zalewie z kurkumą,
  • Kaszanka wiejska,
  • Kiełbasa zwyczajna,
  • Szaszłyki wieprzowe z cebulą, papryką i ananasem
  • hamburgery

Ryby:

  • Grillowane sardynki
  • łosoś
  • pstrąg pieczony z masłem i ziołami

Dodatki:

  • Warzywa grillowane z olwią i ziołami
  • papryka,
  • cukinia,
  • pieczarki,
  • bakłażan,
  • Ziemniaki grillowane z sosem czosnkowym
  • Smalec domowy

Sosy do mięs:

  • czosnkowy,
  • musztardowy,
  • Barbecue

Bufet sałatkowy / przekąski:

  • Ogórki kiszone i małosolne,
  • surówka z białej kapusty,
  • surówka z czerwonej kapusty,
  • Mix świeżych sałat z warzywami (pomidory, ogórki, cebula, papryka kolorowa)
  • Sosy do sałat:
    • majonezowy,
    • miodowo – musztardowy,
    • ziołowy vinegret.
  • Pieczywo jasne / ciemne