Kolacja serwowana zasiadana

Uroczysta forma przyjęcia, która najczęściej wybierana jest podczas gal i bankietów biznesowych, a także podczas przyjęć rodzinnych.
Kolacja zasiadana wymaga szczególnej precyzji i doświadczenia cateringowego. Przeprowadzenie takiej kolacji wymaga zbudowania na miejscu kuchni cateringowej, która umożliwi sprawne i szybkie wyserwowanie dań. Dobór odpowiedniej i wyszkolonej ilości personelu jest kolejnym niezbędnym elementem.
Nasza firma spełni nawet najbardziej nietypowe zachcianki dotyczące menu, aranżacji potraw oraz przestrzeni. Dzięki naszej obsłudze będą mogli cieszyć się Państwo wyjątkowymi chwilami w gronie rodziny i przyjaciół

Poniżej przedstawiamy przykładową propozycję menu bufetowego:

 Na powitanie gości / serwowane przez kelnerów wśród gości /

Welcome drink:

  • Wino musujące z kroplą cream de casis
  • Koktajl bezalkoholowy na bazie melona i jarmużu

Przekąski typu finger food serwowane wśród gości na dekoracyjnych półmiskach

  • Szaszłyki z grillowanej papryki, bakłażana i batata
  • Roladki z piersi z kurczaka z chowu ekologicznego z twarogiem, szpinakiem i kaparami
  • Tatar wołowy
  • Baby mozarella, pomidor koktajlowy i świeża bazylia

Część główna kolacji / dania serwowane do wyboru /

Przystawka zimna do wyboru

  • Tatar z łososia z musem z avocado skropiony oliwą z pestek z dyni podany z chrupiącą ziołową grzanką
  • Carpaccio z półgęska z granatem w sosie truflowym na rukoli
  • Krewetki marynowane w kolendrze i imbirze z salsą mango i chilli na kruchej sałacie

Danie główne

  • Kaczka pieczona w sosie porzeczkowym serwowana z roladą ziemniaczaną i kuleczkami z buraków marynowanych w miodzie i soku z cytryny
  • Tournedos z łososia z sosem sojowym, trawą cytrynową na puree z białych warzyw
  • Rolada cielęca na smażonych borowikach z puree ziemniaczanym z oliwą truflową i młodą kapustą

Deser do wyboru

  • Parfait chałwowe z musem z malin
  • Tarta truskawkowa w morzu waniliowym
  • Mus z białej czekolady z marynowanymi limonkami