KOLACJA W FORMIE BUFETOWEJ

Najczęściej wybierana przez naszych Klientów forma przyjęcia. Przyjęcie koktajlowe doskonale sprawdzą się zarówno podczas impres kameralnych  jak i masowych.  Goście sami wybierają dania, na które mają ochotę, bufet składa się z przekąsek zimnych, sałat, stacji z zupami oraz dań gorących. Doskonałym uzupełnieniem jest bufet z deserami oraz aromatyczną kawą przygotowywaną z profesjonalnych ekspresów ciśnieniowych .
Aby umożliwić wygodną konsumpcję dań zapewniamy stoliki koktajlowe w różnych kolorach.

Poniżej znajduje się przykładowe menu bufetowe:

Bufet zimny:

  • Roladki z cukinii w cieście naleśnikowym z pomidorem, rukolą i ziołowym serkiem
  • Plastry indyka zanurzone w musie z tuńczyka z kaparami
  • Roladki z łososia atlantyckiego z paprykową riccottą
  • Grillowane warzywa / bakłażan, cukinia, papryka, pieczarki, koper włoski / ze struganym parmezanem, skropione oliwą rozmarynową
  • Plastry rostbefu marynowane w imbirze i kolendrze na aromatycznej rukoli
  • Pasztet z gęsi naszego wypieku w towarzystwie karmelizowanej cebuli i sosu tatarskiego
  • Roladki z papryki marynowanej z musem z sera feta i czarnuszki

Bufet sałatkowy:

  • świeże sałaty,
  • oliwki,
  • pomidory,
  • papryka,
  • cebula,
  • grzanki,
  • parmezan.

Bufet gorący:

  • Pieczony sandacz ze szparagami z salsą z papryki, kolendry i czosnku
  • Chrupiąca kaczka pieczona z sosem różanym z cząstkami pomarańczy
  • Kotleciki cielęce duszone w sosie na bazie cydru

Dodatki do dań gorących:

  • Pęczak z kozim serem i wędzoną słodką paparyką
  • Kluseczki ziemniaczane z parmezanem
  • Zapiekanka warzywna ze świeżymi ziołami
  • Kuleczki z buraków marynowane w miodzie i soku z cytryny

Deser

  • Niebiański Deser Pavlovej z puszystym kremem figowym
  • Panna cotta malinowa
  • Puszysty mus serowy serwowany w syropie orszadowym z prażonymi migdałami i świeżą miętą
  • Fondant czekoladowy z wiśnią w Brandy
  • Torcik daktylowo – bananowy z polewą karmelową
  • Owoce (winogrona, melon, ananas, banany, mandarynki)