ŚNIADANIA

Śniadania prasowe coraz częściej pojawiają się w zapytaniach cateringowych. Podczas porannych spotkań, Klienci omawiają najważniejsze sprawy w luźnej i kameralnej atmosferze, popijając aromatyczną włoską kawę.

Poniżej znajdą Państwo jedną z propozycji śniadaniowej:

Kosz świeżego Pieczywa: (pieczywo pełnoziarniste, chrupiące bagietki, Croissanty francuskie,)

Przekąski zimne

  • Plastry łososia marynowane w miodzie i soku z limonki podane z białym twarożkiem
  • Pasztet warzywny z salsą z cebuli, papryki i pietruszki
  • Pasta z białego sera z ziarnami siemienia lnianego, z suszonymi pomidorkami i kiełkami lucerny
  • Pasztet z dziczyzny z morelami, orzechami z sosem tatarskim

Dania ciepłe w podgrzewaczach

  • Tosty francuskie z syropem klonowym
  • Naleśniki z bakłażanem, kurczakiem i pomidorami zapieczone pod pierzynką z sera roquefort
  • Mini frankfurterki otulone boczkiem
  • Omlet z kozim serem, oliwkami i boczkiem

Dodatki:

  • Owoce filetowane
  • Miód,
  • Domowa konfitura
  • Masło

Napoje:

  • Soki owocowe,
  • Woda mineralna z miętą i cytryną
  • Kawa z ekspresu,
  • herbata (różne smaki)
  • Soki wyciskane
  • Koktajle warzywne