WESELA

Menu serwowane przez kelnerów

Przystawka zimna:

  • Terrina z koziego sera z grillowanymi warzywami z dressingiem balsamicznym serwowana na liściach rukoli z oliwą Pepperoncino

Zupa:

  • Aksamitny krem szparagowy z ziołowymi grzankami

Danie główne:

  • Pieczona kaczka z sosem różanym i karmelizowaną pomarańczą z domowymi kopytkami z szałwią

Menu w bufecie

Bufet zimny:

  • Vittello Tonnate z musem z tuńczyka z kaparami
  • Terrina z kurczaka z farszem polskim
  • Roladki z papryki nadziewane serem Feta w miodowym Dipie
  • Plastry polędwiczek z kurczaka na melonie quantalupe z malinowym dressingiem
  • Rolmopsy w korzennej marynacie
  • Torcik z łososia bałtyckiego przekładane musem limonowym z pieczoną papryką
  • Deski mięs pieczonych i pasztetów z piklami i sosami:
    • żurawinowym
    • chrzanowym ze śmietanką i rodzynkami
  • Capreze z domowym Pesto z suszonych pomidorów
  • Sałata z avocado z chrupiącym chipsem z szynki serrano z frnacuskim serem roquefort
  • Pieczywo ciemne / jasne
  • Masło / oliwa z oliwek / balsamico

Bufet gorący:

  • Smażone fileciki z halibuta w ziołowej panierce
  • Gulasz z indyka z szalotkami, pieczarkami i świeżą kolendrą
  • Pierogi z farszem ze szpinaku i sera Feta

Dodatki:

  • Ziemniaki młode z koperkiem i masełkiem
  • Zapiekanka z kalafiora pod beszamelową pierzynką
  • Dynia duszona w mleku kokosowym ze świeżą kolendrą i imbirem

Desery:

  • Fontanna czekoladowa z owocami, rurkami i wafelkami
  • Bezy z kremem mascarpone i świeżymi malinami
  • Jabłka pieczone w cieście francuskim z cynamonem i trzcinowym cukrem
  • Tartaletki z kremem waniliowym z kardamonem i owocami
  • Deser Tiramisu z kawową esencją

Tort serwowany:

  • Mrożony tort bezowo – kawowy