WESELA
Menu serwowane przez kelnerów
Przystawka zimna:
- Terrina z koziego sera z grillowanymi warzywami z dressingiem balsamicznym serwowana na liściach rukoli z oliwą Pepperoncino
Zupa:
- Aksamitny krem szparagowy z ziołowymi grzankami
Danie główne:
- Pieczona kaczka z sosem różanym i karmelizowaną pomarańczą z domowymi kopytkami z szałwią
Menu w bufecie
Bufet zimny:
- Vittello Tonnate z musem z tuńczyka z kaparami
- Terrina z kurczaka z farszem polskim
- Roladki z papryki nadziewane serem Feta w miodowym Dipie
- Plastry polędwiczek z kurczaka na melonie quantalupe z malinowym dressingiem
- Rolmopsy w korzennej marynacie
- Torcik z łososia bałtyckiego przekładane musem limonowym z pieczoną papryką
- Deski mięs pieczonych i pasztetów z piklami i sosami:
- żurawinowym
- chrzanowym ze śmietanką i rodzynkami
- Capreze z domowym Pesto z suszonych pomidorów
- Sałata z avocado z chrupiącym chipsem z szynki serrano z frnacuskim serem roquefort
- Pieczywo ciemne / jasne
- Masło / oliwa z oliwek / balsamico
Bufet gorący:
- Smażone fileciki z halibuta w ziołowej panierce
- Gulasz z indyka z szalotkami, pieczarkami i świeżą kolendrą
- Pierogi z farszem ze szpinaku i sera Feta
Dodatki:
- Ziemniaki młode z koperkiem i masełkiem
- Zapiekanka z kalafiora pod beszamelową pierzynką
- Dynia duszona w mleku kokosowym ze świeżą kolendrą i imbirem
Desery:
- Fontanna czekoladowa z owocami, rurkami i wafelkami
- Bezy z kremem mascarpone i świeżymi malinami
- Jabłka pieczone w cieście francuskim z cynamonem i trzcinowym cukrem
- Tartaletki z kremem waniliowym z kardamonem i owocami
- Deser Tiramisu z kawową esencją
Tort serwowany:
- Mrożony tort bezowo – kawowy