PROPOZYCJA FINGERFOOD
„Finger food (z ang. żywność jedzona palcami) – rodzaj pożywienia jedzonego przy użyciu rąk, dla odróżnienia od potraw spożywanych przy użyciu sztućców.
Obecnie najbardziej popularna forma cateringowa wśród Klientów. Dania fingerfood wymagają ogromnej precyzji, pomysłowości oraz odpowiedniej oprawy. Nasza firma zadba o najefektywniejszą zastawę, która podkreśli wygląd koktajlowych przekąsek. Dekoracyjne łyżki, widelczyki czy małe kolorowe miseczki wyeksponują charakter przekąsek.
Poniżej przykładowa propozycja menu.
Na zimno:
- Kremowa pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami na biszkopcie z kaszy jaglanej
- Kulki z koziego sera otulone czarnuszką i płatkami migdałów z salsą z mango i pikantną papryką
- Sałatka z wędzonego łososia z owocem granatu w mini kubeczkach
- Roladki z szynki parmeńskiej z farszem figowym i dodatkiem wasabi
- Plastry rostbefu marynowanego w chilli, imbirze i kolendrze na sałatce z zielonego ogórka
- Duszone śliwki w soku z cytryny z miodem i kroplą Brandy na chrupiących grzankach
- Chrupiące świeże warzywa / ogórek, rzodkiew, marchew /z pastą z ciecierzycy z tahini i czosnkiem
- Roladki z pieczonego buraka aromatyzowanego balsamico z serem kozim
- Roladki z grillowanej cukinii z serem pleśniowym i marynowaną gruszką
Na ciepło
- Kofty z baraniny z sosem ogórkowo – miętowym
- Łosoś w teryaki na szpadkach
- Spring rolls z farszem krewetkowym w słodko - kwasnym sosie
- Mini naleśniki z farszem szpinakowym z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
Na słodko
- Batoniki musli z suszoną żurawiną
- Mini ptysie naszego wypieku z kremem mascarpone i malinami
- Muffiny z kremem pistacjowym i koralową posypką
- Fondant czekoladowy z wiśnią w brandy
- Filetowane owoce sezonowe i śródziemnomorskie (kiwi, banany, ananasy, melon, arbuz, jabłka, gruszki, morele)