KOLACJA W FORMIE BUFETOWEJ

Najczęściej wybierana przez naszych Klientów forma przyjęcia. Przyjęcie koktajlowe doskonale sprawdzą się zarówno podczas imprez kameralnych,  jak
i masowych imprez.  Goście sami wybierają dania, na które mają ochotę, bufet składa się z przekąsek zimnych, przekąsek na jeden kęs, stacji z zupami oraz dań gorących. Doskonałym uzupełnieniem jest bufet z naszymi słodkimi wypiekami oraz aromatyczną kawą przygotowywaną z profesjonalnych ekspresów ciśnieniowych .
Aby umożliwić wygodną konsumpcję dań zapewniamy stoliki koktajlowe w różnych kolorach lub inne designerskie meble dobrane do potrzeb Klienta.

Poniżej znajduje się przykładowe menu bufetowe (każde menu tworzone jest zgodnie z charakterem imprezy i upodobań Klienta, a także konieczności wprowadzenia specjalnych diet)

Bufet zimny:

  • Roladki z cukinii w cieście naleśnikowym z pomidorem, rukolą i ziołowym serkiem
  • Plastry indyka zanurzone w musie z tuńczyka z kaparami
  • Wegański pasztet warzywny z salsą z mango i chilli z dużą ilością kolendry
  • Carpaccio z łososia marynowane w soku z limonki, miodzie i gorczycy
  • Grillowane warzywa / bakłażan, cukinia, papryka, pieczarki, koper włoski / ze struganym parmezanem, skropione oliwą rozmarynową
  • Plastry rostbefu marynowane w imbirze i kolendrze na aromatycznej rukoli
  • Wegański smalec z białej fasoli z podpłomykami i kiszonym ogórkiem 
  • Pasztet z gęsi naszego wypieku w towarzystwie karmelizowanej cebuli i sosu tatarskiego
  • Roladki z papryki marynowanej z musem z sera feta i czarnuszki

 

Bufet gorący:

  • Pieczony sandacz z białymi szparagami z salsą z papryki, kolendry i czosnku
  • Chrupiąca kaczka pieczona z sosem różanym z cząstkami pomarańczy
  • Kotleciki cielęce duszone w sosie na bazie cydru
  • Pierogi z mąki gryczanej z bobem i kozim serem z sosem kurkowym
  • Pęczak z kozim serem i wędzoną słodką paparyką
  • Kluseczki ziemniaczane z parmezanem i świeżym rozmarynem
  • Wegańska zapiekanka z pikantym sosem pomidorowym
  • Wiosenna sałatka z fasolki szparagowej z pomidorkami, czosnkiem i sosem cytrynowym

 

Deser

  • Niebiański Deser Pavlovej z puszystym kremem figowym
  • Panna cotta malinowa
  • Puszysty mus serowy serwowany w syropie orszadowym z prażonymi migdałami i świeżą miętą
  • Słony karmel, karmelizowane orzechy, mascarpone 
  • Wegański deser malinowo - porzeczkowy
  • Owoce (winogrona, melon, ananas, banany, mandarynki)