KOLACJA W FORMIE BUFETOWEJ
Najczęściej wybierana przez naszych Klientów forma przyjęcia. Przyjęcie koktajlowe doskonale sprawdzą się zarówno podczas imprez kameralnych, jak
i masowych imprez. Goście sami wybierają dania, na które mają ochotę, bufet składa się z przekąsek zimnych, przekąsek na jeden kęs, stacji z zupami oraz dań gorących. Doskonałym uzupełnieniem jest bufet z naszymi słodkimi wypiekami oraz aromatyczną kawą przygotowywaną z profesjonalnych ekspresów ciśnieniowych .
Aby umożliwić wygodną konsumpcję dań zapewniamy stoliki koktajlowe w różnych kolorach lub inne designerskie meble dobrane do potrzeb Klienta.
Poniżej znajduje się przykładowe menu bufetowe (każde menu tworzone jest zgodnie z charakterem imprezy i upodobań Klienta, a także konieczności wprowadzenia specjalnych diet)
Bufet zimny:
- Roladki z cukinii w cieście naleśnikowym z pomidorem, rukolą i ziołowym serkiem
- Plastry indyka zanurzone w musie z tuńczyka z kaparami
- Wegański pasztet warzywny z salsą z mango i chilli z dużą ilością kolendry
- Carpaccio z łososia marynowane w soku z limonki, miodzie i gorczycy
- Grillowane warzywa / bakłażan, cukinia, papryka, pieczarki, koper włoski / ze struganym parmezanem, skropione oliwą rozmarynową
- Plastry rostbefu marynowane w imbirze i kolendrze na aromatycznej rukoli
- Wegański smalec z białej fasoli z podpłomykami i kiszonym ogórkiem
- Pasztet z gęsi naszego wypieku w towarzystwie karmelizowanej cebuli i sosu tatarskiego
- Roladki z papryki marynowanej z musem z sera feta i czarnuszki
Bufet gorący:
- Pieczony sandacz z białymi szparagami z salsą z papryki, kolendry i czosnku
- Chrupiąca kaczka pieczona z sosem różanym z cząstkami pomarańczy
- Kotleciki cielęce duszone w sosie na bazie cydru
- Pierogi z mąki gryczanej z bobem i kozim serem z sosem kurkowym
- Pęczak z kozim serem i wędzoną słodką paparyką
- Kluseczki ziemniaczane z parmezanem i świeżym rozmarynem
- Wegańska zapiekanka z pikantym sosem pomidorowym
- Wiosenna sałatka z fasolki szparagowej z pomidorkami, czosnkiem i sosem cytrynowym
Deser
- Niebiański Deser Pavlovej z puszystym kremem figowym
- Panna cotta malinowa
- Puszysty mus serowy serwowany w syropie orszadowym z prażonymi migdałami i świeżą miętą
- Słony karmel, karmelizowane orzechy, mascarpone
- Wegański deser malinowo - porzeczkowy
- Owoce (winogrona, melon, ananas, banany, mandarynki)