ŚNIADANIA FIRMOWE
Śniadania prasowe coraz częściej pojawiają się w zapytaniach cateringowych. Podczas porannych spotkań, Klienci omawiają najważniejsze sprawy
w luźnej i kameralnej atmosferze, popijając aromatyczną włoską kawę. Dbamy o cały anturaż, świeże zioła, domowej roboty lemoniady, czy poranne koktajle 🙂
Poniżej znajdą Państwo jedną z propozycji śniadaniowej.
Kosz świeżego Pieczywa: (pieczywo pełnoziarniste, chrupiące bagietki, Croissanty francuskie,)
Przekąski zimne
- Deska śniadaniowa: łosoś wędzony / szybka dojrzewająca / sery / konfitura z czerwonej cebuli
- Pasty warzywne do pieczywa i słupków warzywnych
- Pasta z białego sera z ziarnami siemienia lnianego, z suszonymi pomidorkami i kiełkami lucerny
- Pasztet z dziczyzny z morelami, orzechami z sosem tatarskim
- Pasta jajeczna z koperkiem
Stacja Live cooking
- Omlet do wyboru: chorizo / kapary / łosoś / cebulka / papryka kolorowa / kozi ser / boczek
- Szakszuka z pomidorami i kuminem
- Jaja po benedyktyński z pastą z avocado
Ciepłe dania w podgrzewaczach
- Pancakes z syropem klonowym i musem mascarpone
- Naleśniki bezglutenowe z bakłażanem, papryką, pomidorami zapieczone pod pierzynką z sera roquefort
- Mini frankfurterki otulone boczkiem
Dodatki:
- Owoce filetowane
- Miód,
- Domowa konfitura
- Domowa czekolada
- Masło
Napoje:
- Soki owocowe,
- Woda mineralna z miętą i cytryną
- Kawa z ekspresu,
- Gorąca czekolada
- herbata (różne smaki)
- Soki wyciskane
- Koktajle warzywne
- Lemoniady