Czas trwania przyjęcia: 5 h
Ilość osób: 80
Obsługa: 6 kelnerów
Idea cateringu: Na początku welcome drink – kieliszek Prosseco oraz przekąski na jeden kęs serwowane wśród gości przez kelnerów. Następnie po części oficjalnej zostały otwarte bufety.
Dodatkowo dostępny open bar dla gości z dostępną listą drinków:
- Mohito,
- Caipirihnia,
- Dell Boy,
- Cosmopolitan,
- Ambassador
Na powitanie
- Prosseco serwowane wśród Gości
- Przekąski na jeden kęs na jedno porcjowej zastawie
- Krewetki marynowane w soku z limonki i imbirze
- Kozi ser z daktylami i szynką serrano
- Naleśnik z salsą z mango, pikantną papryką i chipsem z bekonu
- Roladki z cukinii w cieście z pomidorami suszonymi, rukolą i ziołową riccottą
Propozycja menu bufetowego
Przekąski zimne
- Polędwiczki marynowane w imbirze i kolendrze na rukolii
- Sałatka z ryżowego makaronu z sezamowym kurczakiem, grzybkami shitake, kolendrą i świeżym ogórkiem
- Carpaccio z tuńczyka wędzonego dymem z salsą z czerwonej cebuli
- Placuszki z mąki gryczanej z guacamole i suszonymi pomidorami
- Karp wędzony z tartym chrzanem
- Warzywa grillowane z pikantną oliwą i ziołami prowansalskimi
- Tatar z łososia z piklami
- Mix bułeczek koktajlowych
Zupa
- Rozgrzewająca zupa tajska z krewetkami, kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Danie główne
- Kaczka pieczona z jabłkami i sosem różanym
- Halibut zapieczony z chrupiącą skórką w sosie maślano – cytrynowym
- Kotleciki cielęce duszone w sosie cydrowym
- Pierogi z bobem, kozim serem i kurkami
- Warzywne tagliatelle z ziołami i struganym parmezanem
- Kluseczki leniwe z masełkiem i szałwią
- Zapiekany kalafior z beszamelem
Desery
- Sernik czekoladowy z wiśniami
- Mus z białej czekolady z granatem i bezą
- Ciasto ze śliwkami i kardamonem z chrupiącą kruszonką
- Owoce filetowane