Firma Grand catering po raz drugi miała przyjemność organizować Charytatywny Bal Dziennikarzy.

Taki event to potężne wyzwanie organizacyjne, logistyczne i gastronomiczne. Obsługa imprezy dla 1000 gości wymaga doświadczenia, koordynacji i dobrego planu.

Czas trwania przyjęcia: 9h
Miejsce: Aula Politechniki Warszawskiej
Obsługa: 40 kelnerów
Kuchnia: 14 kucharzy

Menu:

Składało się z przekąsek zimnych, bufetów sałatkowych, dań gorących oraz bufetu deserowego.
Przykładowe pozycje z bufetu gorącego:

  • Roladki z soli z cukinią w aksamitnym sosie parmezanowym z czerwonym pieprzem
  • Polędwiczki z miruny w sosie krewetkowym
  • Pieczone udźce z indyka po staropolsku z żurawiną i jabłkami w majeranku
  • Roladki ze schabu z fasolką szparagową w delikatnym sosie ziołowym
  • Pierogi z mięsem okraszone cebulką i skwareczkami

 

Dodatki do dań gorących:

  • Pęczak z kozim serem
  • Buraki marynowane w miodzie i soku z cytryny
  • Ziemniaki zapiekane z czosnkiem, papryką i rozmarynem
  • Warzywa blanszowane z masełkiem migdałowym i świeżym rozmarynem
  • Cieciorka duszona z warzywami w sosie pomidorowym

Dodatkowo, dla najbardziej wymagających gości przygotowaliśmy stacje Live Cooking z kuchnią staropolską, azjatycką i włoską.

Napoje:
woda mineralna, napoje gazowane, soki owocowe, kawa z ekspresów.