Firma Grand catering po raz drugi miała przyjemność organizować Charytatywny Bal Dziennikarzy.
Taki event to potężne wyzwanie organizacyjne, logistyczne i gastronomiczne. Obsługa imprezy dla 1000 gości wymaga doświadczenia, koordynacji i dobrego planu.
Czas trwania przyjęcia: 9h
Miejsce: Aula Politechniki Warszawskiej
Obsługa: 40 kelnerów
Kuchnia: 14 kucharzy
Menu:
Składało się z przekąsek zimnych, bufetów sałatkowych, dań gorących oraz bufetu deserowego.
Przykładowe pozycje z bufetu gorącego:
- Roladki z soli z cukinią w aksamitnym sosie parmezanowym z czerwonym pieprzem
- Polędwiczki z miruny w sosie krewetkowym
- Pieczone udźce z indyka po staropolsku z żurawiną i jabłkami w majeranku
- Roladki ze schabu z fasolką szparagową w delikatnym sosie ziołowym
- Pierogi z mięsem okraszone cebulką i skwareczkami
Dodatki do dań gorących:
- Pęczak z kozim serem
- Buraki marynowane w miodzie i soku z cytryny
- Ziemniaki zapiekane z czosnkiem, papryką i rozmarynem
- Warzywa blanszowane z masełkiem migdałowym i świeżym rozmarynem
- Cieciorka duszona z warzywami w sosie pomidorowym
Dodatkowo, dla najbardziej wymagających gości przygotowaliśmy stacje Live Cooking z kuchnią staropolską, azjatycką i włoską.
Napoje:
woda mineralna, napoje gazowane, soki owocowe, kawa z ekspresów.