W styczniu 2016 roku organizowaliśmy dla naszego Klienta 4dniowy catering w Warszawie w EXPO. W spotkaniu uczestniczyło każdego dnia ok 300 osób, które po całodziennej konferencji uczestniczyło w wystawnej kolacji

catering toyota - targi expo

Szczegóły eventu:

  • Czas trwania przyjęcia: 15 h
  • Ilość dni: 4
  • Ilość osób: 200 – 400
  • Miejsce: EXPO Prądzyńskiego
  • Obsługa: 30 kelnerów
  • Kuchnia: 10 kucharzy

Idea i plan cateringu dla Toyota:

  • Całodzienna przerwa kawowa,
  • Lunch w bufecie,
  • kolacja zasiadana dania serwowane + open butet oraz stacje live cooking
  • Open bar / wino, wódka, whisky, gin/
  • Pokaz barmański

catering toyota - targi expo

Przykładowe menu kolacji zasiadanej

Przekąska zimna:

  • Ceviche & Krewetka serwowana na zimno z salsą z mango

Danie ciepłe

  • Kaczka pieczona w sosie porzeczkowym z roladą ziemniaczaną i burakami

Propozycja Menu bufet

Bufet zimny:

  • Roladki z cukinii w cieście z pomidorem, rukolą i ziołowym serkiem
  • Indyk zanurzony w musie z tuńczyka z kaparami
  • Tatar z łososia
  • Warzywa grillowane
  • Rostbef marynowany w imbirze i kolendrze
  • Sałatka makaronowa z domowym pesto, z bekonem, pomidorkami i tartym parmezanem
  • Sałata z kozim serem i cytrusami

Zupa

  • Tajska zupa z kurczakiem, mlekiem kokosowym i trawą cytrynową

Bufet gorący:

  • Sandacz w sosie kurkowym
  • Roladki z cielęciny w sosie pieprzowo – musztardowym
  • Roladki z piersi indyka faszerowane grzybami w sosie własnym

Dodatki do dań gorących:

  • Pęczak z kozim serem
  • Kopytka
  • Warzywa blanszowane z masełkiem migdałowym i świeżym rozmarynem
  • Cieciorka duszona z warzywami w sosie pomidorowym

Desery:

  • Orzechowiec
  • Sernik
  • Szarlotka
  • Tarty
  • Owoce (winogrona, melon, ananas, banany, mandarynki)

Live Cooking Station

/ Proponujemy dla najbardziej wymagających gości trzy stacje Live Cooking serwowane przez naszych szefów kuchni /

  1. Stacja kuchni azjatyckiej z makaronami /soba, ryżowy, sojowy/ z sosami do wyboru:
  • Warzywami i olejem sezamowym;
  • Kurczakiem i aromatycznymi przyprawami;
  • Wieprzowiną w sosie słodko kwaśnym.
  1. Szynka pieczona serwowana z sosem czosnkowym
  2. Stacja Sushi

catering toyota - targi expo